Соціум

У Києві встановили кнопки екстреного виклику допомоги

З їх допомогою кияни можуть негайно сповістити про подію або злочин.

У Києві презентували роботу кнопок екстреного виклику допомоги. Про це повідомляється у прес-центрі КМДА.

Учасники заходу протестували кнопку, встановлену в парку Наталка, і перевірили, наскільки швидко оператори відповідають на виклик.

Кнопки почали встановлювати ще в червні у місцях масового скупчення людей і на туристичних маршрутах. З їх допомогою кияни можуть негайно сповістити про подію або злочин. У кнопки також вбудовані камери, відео з яких обробляється і зберігається також у ситуаційні центри протидії загрозам Києва.

Наразі у Києві встановлено шість таких кнопок. Виклики приймають оператори Нацполіції. Вони також будуть визначати, куди саме необхідно направляти виклик: в поліцію, швидку допомогу, рятувальникам або в комунальні служби.

«Функціонал кнопок екстреного виклику дозволяє відстежувати ситуацію навіть без виклику. Відеоспостереження і запис звуку ведеться цілодобово. Тому навіть якщо виклику немає, в разі виникнення екстреної ситуації оператор зможе на неї відреагувати. У майбутньому ми розширимо використання smart-технологій у роботі кнопок. Зокрема, вони будуть реагувати не тільки на виклики, а й на різні звуки — гуркіт, звуки вибуху та інше», — наголошується в КМДА.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net