Соціум

У Києві введуть обмеження для вантажівок

Впроваджувати зміни почнуть на в’їзді з боку Житомира, а згодом і на інших в’їздах до столиці України.

У Києві діятиме постійне обмеження на рух вантажних автомобілів з масою понад 4,5 тонни в годину пік — з 07:00 до 10:00 ранку і ввечері з 17:00 до 20:00. Про це повідомляється на сайті столичної держадміністрації.

Так, радник Київського міського голови Максим Бахматов підтвердив, що обмеження будуть впроваджені на постійній основі, починаючи з 7 листопада.

«Це буде відтепер і назавжди… Точно ми починаємо в години пік і назавжди», — відповів Бахматов на питання, чи будуть обмеження стосуватися лише певного періоду.

Начальник управління патрульної поліції в Києві Юрій Зозуля розповів, що заходи будуть стосуватися пікових годин — ввечері і вранці.

«Ми обмежуватимемо в’їзд: фури будуть паркуватися на під’їздах до Києва, щоб це не створювало проблем для міста. Як тільки міський транспорт доїде на роботу, ми почнемо пускати фури», — сказав Зозуля.

Зараз йде інформування водіїв вантажівок, а також установ та організацій, які мають відношення до регулювання транспортних питань.

Впроваджувати зміни почнуть на в’їзді з боку Житомира, а згодом і на інших в’їздах.

За словами Бахматова, за добу до Києва в’їжджає до 50 тисяч вантажних авто, що негативно позначається на трафіку та екології.

У КМДА повідомляють, що в години, коли в’їзд для великовантажних авто буде дозволений (з 20:00 до 07:00), рухатися вони зможуть такими шляхами: просп. Бажана; Південний мостовий перехід через р. Дніпро; Столичне шосе; вул. Академіка Заболотного; Площа Одеська, Велика кільцева дорога; просп. Академіка Палладіна; вул. міська; Гостомельське шосе; Нова дорога; просп. Мінський; площа Тараса Шевченка; вул. Полярна; вул. Богатирська; площа Тульська; просп. Степана Бандери; просп. Романа Шухевича (Генерала Ватутіна); площа Керченська; вул. Братиславська; просп. Броварський.

Як відомо, в Києві часто забороняють рух вантажівок влітку через спеку, а взимку через снігопади, однак обмеження не були постійними.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net