Прогрес

У Києві з’явилися лавки з USB зарядками

Встановили станцію по перевірці повітря і безоплатний Wi-Fi.

У Києві презентували інноваційний проект — так звану смарт-вулицю. Оснастили її станцією з моніторингу повітря, безкоштовним Wi-Fi, велосипедними доріжками, баками для сортування сміття і «розумним» освітленням (змінюється залежно від інтенсивності руху), повідомляється на сайті КМДА. Розташована вона в межах вулиці Салютної, інформує Ukr.Media.

Що ж стосується станції моніторингу, то вона являє собою датчик, що вимірює концентрацію дрібнодисперсного пилу, рівень формальдегіду, діоксиду азоту, кисню і вуглекислоти. Також вона фіксує вологість і температуру.

На території смарт-вулиці розташовані 12 камер відеоспостереження для безпеки мешканців. Також проектувальники подбали й про людей з обмеженими можливостями — побудували пандуси. Крім того, встановили лавки з USB зарядками, які живляться від сонячних панелей.

«Такі «живі» лабораторії дозволяють в умовах міста протестувати нові технології, призначені для поліпшення життя громадян. Це і «розумне» освітлення, та контроль екологічної ситуації, і відеоспостереження, і багато іншого», — сказала координатор ініціативи Kyiv Smart City Ярослава Бойко.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net