Світ

У Китаї відкрили найдовший у світі двоповерховий міст

Загальна довжина десятого моста через річку Янцзи перевищує чотири кілометри. На двох поверхах розміщено 12 смуг для пересування машин.

У китайському місті Ухань, столиці провінції Хубей, відкрився найдовший у світі за протяжністю основного прольоту двоярусний автодорожній міст. Про це повідомляє Сіньхуа.

«Яньшаньський міст через річку Янцзи — це найдовший у світі підвісний міст з двома поверхами», — сказав головний конструктор мосту Сю Гунгі.

Загальна довжина моста становить 4,13 км. Верхній поверх 10-го моста через річку Янцзи має шість смуг, рухатися по яких можна зі швидкістю 80 км / год, тоді як нижній ярус має стільки ж смуг, але з розрахованою швидкістю 60 км / год.

У верхній частині моста є також два тротуари для пішохідних прогулянок, а нижня частина оснащена двома велосипедними доріжками і декількома смугами для пішоходів.

Раніше в Китаї завершили спорудження основної частини найдовшого у світі мосту через морську протоку, призначеного як для автомобільного, так і залізничного транспорту. Загальна протяжність двоярусної конструкції становитиме 16,3 км.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net