Прогрес

У Китаї спустили на воду відразу два найбільших ракетних есмінця

эсминецВідразу два ракетних есмінця проекту 052D були одночасно спущені на воду на суднобудівній верфі міста Далянь китайської північно-східної провінції Ляонін, повідомляє РІА Новини з посиланням на газету «Хуаньцю шибао».

Відзначається, що церемонія спуску кораблів на воду відбулася вранці 10 травня.

Востаннє на суднобудівної верфі в Даляні спускали на воду відразу два корабля 3 липня 2018 року, тоді це були есмінці проекту 055. Головний ескадрений міноносець проекту 055 «Наньчан» вперше був показаний широкій аудиторії на недавньому військово-морському параді в Циндао, за даними міноборони КНР, найближчим часом він увійде до складу військово-морських сил Китаю. «Няньчан» входить в список найбільш великих надводних бойових кораблів у всьому світі, не належать до авіаносцях. При цьому, лідер КНР Сі Цзіньпін приймав парад, перебуваючи саме на есмінці «Синин» проекту 052D.

Зазначається, що до тих пір, поки до складу ВМС НВАК не увійшов «Наньчан», есмінці проекту 052D залишаються самими передовими і боєздатними військовими кораблями Китаю.

Есмінці проекту 052D повним водотоннажністю 7,5 тисяч тонн мають довжину 157 метрів і ширину 17 метрів. Корабель повністю розроблений і побудований в Китаї. Кораблі цього проекту можуть виконувати бойові завдання на море як поодинці, так і в складі групи кораблів.