Соціум

У Китаї створили систему розпізнавання панд

У Китаї створили систему розпізнавання панд, повідомляє ТАСС з посиланням на агентство «Сіньхуа». База даних почала поповнюватися в 2017 році, коли вчені з Китайського центру по збереженню і вивченню панд спільно зі своїми сінгапурськими колегами приступили до створення системи розпізнавання.

В даний час в базі даних знаходяться 120 тис. фотозображень і 10 тис. відеокліпів. Близько 10 тис. фотографій панд вже оброблені: фахівці їх уважно вивчили, точно атрибутували і склали до них детальні анотації. У підсумку на кожну панду завели «особиста справа». Всі вони будуть зберігатися в Центрі вивчення панд.

За словами співробітників центру, така база даних допоможе відрізняти одну тварину від іншого і аналізувати дані про панд, які проживають як в дикій природі, так і в зоопарках. «Усе це допоможе нам збирати точні відомості про життя і проживання панд, чисельності їх популяції, ареалі, гендерну співвідношенні тварин, їх народження і смерті, — уточнили вони. — Особливо ці дані необхідні для вивчення життя панд у важкодоступних районах, в горах і джунглях».

Система розпізнавання панд також послужить реалізації проголошених Китаєм чотирьох проектів з наукового дослідження життя панд в дикій природі. Вона також сприятиме зростанню популяції рідкісних тварин. Зараз в неволі проживають 548 панд і менше 2 тис. — на волі, в основному в китайських провінціях Сичуань і Шеньсі.