Freestyle

У Києві відбудеться міжнародна конференція «Україна — Вірменія: історія, культура, туризм»

МестоМіжнародна наукова конференція, яка присвячена 95-річчю Сергія Параджанова, пройде 15-16 квітня в столиці України, про це повідомляє AnalitikaUA.net.

«Сергій Параджанов і Україна», «Вірмени в Україні, українці в Вірменії: минуле і сьогодення», «Вірменська спадщина в Україні: потенціал для розвитку туризму», — теми Міжнародної конференції яка відбудеться в одному з найбільших вузів України — Київському національному університеті імені Тараса Шевченка.

Як повідомив в інтерв’ю AnalitikaUA.net глава комітету з питань історико-культурної спадщини Союзу вірмен України Давид Давтян, в роботі конференції, яка пройде в Географічному факультеті — КНУ візьмуть участь відомі українські вчені та діячі культури.

За словами вченого, мета масштабного дослідницького проекту — зміцнення наукових зв’язків, підкреслення багатовікових зв’язків народів України та Вірменії і пошук рішень актуальних завдань.

Згідно досліднику захід, ініційоване Київським національним університетом імені Тараса Шевченка, Союзом вірмен України, кафедрою країнознавства і туризму — КНУ та Інститутом досліджень діаспори.

Як відомо, вірменська громада України одна з найбільших діаспор у країні. Союз вірмен України під керівництвом Вілена Шатворяна проводить активну роботу в напрямку популяризації національних історичних цінностей.

Источник: AnalitikaUA.net

Аспекты.net