Соціум

У Лондоні батькам учнів офіційно заборонили «пліткувати» про школу в соцмережах

У групах, створюваних в таких соцмережах, як Facebook і Whatsapp, батьки зазвичай сповіщають один одного про шкільні новини, домовляються про різні заходи, запитують про домашню роботу. Але найчастіше обговорення в цих групах перетворюються на поширення пліток і навіть цькування, пише The Daily Mail.

Незалежна асоціація підготовчих шкіл заявила про те, що батьків вже попереджають «про втрату репутації» в контрактах, що укладаються між школою і батьками учнів.

Крім того, в деяких школах батькам повідомляють, що авторів неприйнятних коментарів про інших батьків або школі можуть навіть попросити забрати дітей з даної школи.

Видання пише, що дане правило торкнулося також державних шкіл. Так, Асоціація батьків початкової школи імені Байрона на заході британської столиці розробила цілий звід правил: так званий етикет про те, що можна і не можна обговорювати, про школу, WhatsApp.

Авторів образливих постів і коментарів просто видаляють з групи уважно відстежують групу модератори.

В асоціації заявили, що школи просто втомилися від суперечок, в які їх втягують батьки учнів і просто додали в контракти пункт, що забороняє цькування і плітки на тему школи в соцмережах.