Економіка

У Мінекономіки пояснили падіння промисловості

Реформи в Україні закривають «схематози», на яких був побудований бізнес, який орієнтувався на девальвацію, каже заступник міністра.

У Мінекономіки вважають причиною падіння промисловості в Україні руйнуванням «схем». Про це заявив заступник міністра розвитку економіки, торгівлі та сільського господарства Сергій Ніколайчук у Facebook.

«Ситуація з економічною активністю останні місяці дуже неоднозначна — з одного боку, маємо провал в промисловості, з іншого — продовжують прискорюватися будівництво і роздрібний товарообіг», — констатував Ніколайчук.

Він звернув увагу на той факт, що зміцнення гривні і високі темпи зростання зарплат сприяють зростанню купівельної спроможності населення і здешевленню інвестиційних товарів, але в той же час це підриває конкурентоспроможність промисловості.

Заступник міністра додав, що нова монетарна політика Національного банку ламає бізнес, який орієнтувався на інфляційну і девальваційну ренту.

«Реформи уряду закривають ті вкорінені десятиліттями «схематози», які приносили доходи певним верствам населення за рахунок інших», — переконаний Ніколайчук.

Він вважає, що в найближчому майбутньому в Україні буде більш конкурентоспроможна економіка.

За даними Держстату, промислове виробництво в Україні в листопаді 2019 року скоротилося в порівнянні з листопадом 2018 року на 7,5%.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net