Соціум

У Нацбанку розповіли, як відрізнити фальшиві банкноти 500 гривень

У банкнотах підроблені елементи захисту, які перевіряються касирами за допомогою ультрафіолетових детекторів.

У Національному банку України дали роз’яснення, як відрізнити підроблені банкноти номіналом 500 гривень від справжніх. Про це йдеться у відео, оприлюдненому на каналі НБУ в YouTube.

Як розповів Віталій Ковтонюк, головний фахівець відділу досліджень захисту грошей НБУ, останнім часом підроблені банкноти надходили в каси торговельних мереж, АЗС, метрополітенів.

Він розповів, що зазначені банкноти небезпечні тим, що в них підроблені елементи захисту, які перевіряються касирами за допомогою ультрафіолетових детекторів.

«Але справжні банкноти мають досить елементів захисту, які дозволяють перевірити їхню справжність без застосування спеціального обладнання», — повідомив Ковтонюк.

Він зазначив, що підроблені банкноти можна відрізнити на дотик, оскільки вони склеєні з двох листів. Крім того, у фальшивих банкнот менш чіткі зображення. Також банкноти можна відрізнити при погляді під кутом.

Нагадаємо, в серпні було зафіксовано збільшення кількості підроблених банкнот номіналом 500 гривень, які були вилучені з обігу.

Також в Нацбанку назвали найпопулярніші купюри у фальшивомонетників.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net