Політика

У НАТО дали рекомендації новій Раді

У НАТО назвали п’ять пріоритетних законопроектів, які слід прийняти новому парламенту.

Директор Центру інформації та документації НАТО в Україні Барбора Маронкова назвала пріоритетні законопроекти, які слід прийняти новій Верховній Раді для продовження реформи секторів оборони та безпеки. Про це вона заявила на презентації дослідження «ЄС і НАТО в новій Раді: на які реформи чекати?» в Києві в п’ятницю, 12 липня, передає Європейська правда.

Маронкова позитивно оцінила прийнятий в минулому році Закон про національну безпеку, проте зазначила, що в Раді ще є цілий пакет проектів, який очікує схвалення.

«Їх дійсно необхідно прийняти, тому що інакше просування реформ буде неможливим. Це Закон про Службу безпеки України, створення нового парламентського комітету з нагляду за службою безпеки і розвідки, Закон про розвідку, Закон про поводження з державною таємницею і секретною інформацією, реформа оборонної промисловості і закупівель, включаючи Закон про державне оборонне замовлення», — зазначила вона.

«Це 5 ключових законопроектів, які ми вважаємо необхідними, щоб розблокувати багато інших реформ, необхідних і для сектора оборони, і для сектора безпеки», — додала Маронкова.

Раніше повідомлялося, що підтримка членства України в НАТО в червні 2019 року досягла історичного максимуму.