Соціум

У Нідерландах пропали півтори тисячі дітей-мігрантів

За останні 4,5 роки з центрів утримання біженців зникли понад 1,6 тисячі неповнолітніх. Про це повідомила газета NRC з посиланням на державні служби, відповідальні за це питання.

Йдеться про тих неповнолітніх, хто прибув до країни без супроводу дорослих. В основному зниклі були вихідцями з тих країн, вихідці з яких зазвичай не отримують вид на проживання в Нідерландах: 325 були вихідцями з Марокко, 190 — з Алжиру, 167 малолітніх приїхали з Афганістану. 114 зниклих дітей були з Сирії, ще стільки ж — з Еритреї. Вони, навпаки, могли б претендувати на проживання в країні.

Деяка частина з них напевно вирушила до своїх сімей в сусідніх Німеччині, Бельгії та Франції, проте правозахисники вважають, що багато дітей могли потрапити в руки злочинцям і стати жертвами експлуатації.

Як повідомляє видання, багато підлітки родом з Марокко в Нідерландах зв’язуються з злочинними організаціями, які використовують їх для магазинних крадіжок, а неповнолітніх дівчаток, можливо, втягують у проституцію. Також відомо, що серед них зустрічаються залежні від аптечного транквілізатора Клоназепаму.