Світ

У Німеччині майже тисячу чоловіків пройдуть ДНК-тест

Поліція запросила 900 чоловіків, яким на момент вбивства було від 14 до 70 років, для аналізу їхньої слини на визначення ДНК.

Німецька поліція попросила близько 900 чоловіків у суботу прийти на ДНК-тест, щоб допомогти розкрити жахливе вбивство 11-річної дівчинки із західного міста Гревенбройх 23 роки тому. Про це повідомляє агентство AP.

Дівчина Клаудія Руф була викрадена, зѓвалтована і задушена анонімним вбивцею в 1996 році у справі, яка потрясла країну і викликала великий резонанс у той час.

900 осіб, яким на момент вбивства Руф було від 14 до 70 років, отримали запрошення для проведення аналізу їхньої слини з метою визначення ДНК.

Раніше в цьому місяці співробітники поліції ходили від будинку до будинку, щоб запросити чоловіків пройти тест і задати їм запитання.

Сліди ДНК злочинця були виявлені на тілі дівчини і поліція сподівається, що масове тестування приведе їх до вбивці. Очевидно, що не всі 900 осіб є підозрюваними, наголосила поліція.

Хоча навряд чи справжній вбивця погодиться пройти тест, слідчі сподіваються, що приїхати на тестування може родич злочинця і завдяки цьому вдасться вийти на вбивцю.

Слідчі у 2010 році вже безуспішно перевірили близько 350 чоловічих ДНК у цьому районі. Але сьогодні вони говорять, що зуміли знайти нові дані, які можуть допомогти їм виявити вбивцю, протестувавши 900 осіб.

Раніше українець у суді довів, що син не його біологічною дитиною. Дитина народилася в шлюбі, а чоловіка записали батьком. Коли ж пара розпалася, батькові призначили виплачувати аліменти на дитину.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net