Соціум

У Парижі відновили пошкоджену вандалами Тріумфальну арку

Триумфальная аркаТріумфальну арку в Парижі, пошкоджену вандалами в ході акцій «жовтих жилетів», відновили за п’ять місяців, повідомляє РИА Новости з посиланням на французький телеканал BFMTV.

Раніше повідомлялося, що в грудні 2018 року одна з головних визначних пам’яток Парижа — Тріумфальна арка — опинилася в центрі заворушень, влаштованих в ході акцій протесту «жовтих жилетів». Хулігани писали на монументі різні написи, в числі яких — заклики до відставки президента Еммануеля Макрона. Вандали завдали значної шкоди виставковим залам музею Тріумфальної арки, зруйнували деякі статуї. Після заворушень Тріумфальна арка була закрита для відвідування.

Телеканал зазначає, що над реставрацією працювали шість фахівців. Одним з найскладніших об’єктів для реставрації стала статуя Марсельєзи (Духу Батьківщини), оскільки під час заворушень вона була розбита на кілька шматків.

Уточнюється, що поблизу арки 8 травня пройде святкування закінчення Другої світової війни і буде проведена церемонія в данину поваги невідомому солдату. Реставрація деяких елементів Арки ще не закінчена. Довести до кінця роботу планують у вівторок, напередодні, 8 травня.

Крім того, телеканал наводить слова міністра культури Франції Франка Риестера, який раніше заявляв, що на реставраційні роботи, включаючи електрику, штукатурку, освітлення» і на магазин знадобилося приблизно 1,2 мільйона євро.