Економіка

У Пекіні побудували найбільший у світі аеропорт

У Пекіні завершилося будівництво найбільшого в світі міжнародного аеропорту «Дасін», повідомляє РИА Новости з посиланням на владу міста.

Як розповів РІА Новини керівник проекту будівництва аеропорту Чи Цзяньхуа, «Дасин» — не тільки аеропорт, але і найбільший в Китаї транспортний хаб, у будівництво якого вкладено близько 400 мільярдів юанів (близько 60 мільярдів доларів).

Запуск в експлуатацію аеропорту з єдиним терміналом у вигляді «золотого фенікса» площею в мільйон квадратних метрів запланований на 30 вересня — напередодні 70-річчя утворення КНР, проект знаходиться під особистим увагою голови Сі Цзіньпіна.

Аеропорт «Дасін» розташований на півдні Пекіна в 46 кілометрах від центру міста. Головною причиною його будівництва стало прагнення розвантажити Міжнародний аеропорт «Шоуду», однією з найбільш завантажених авіагаваней світу. Відстань між двома аеропортами складе близько 67 кілометрів. Перший камінь в основу аеропорту заклали 26 грудня 2014 року, а будівництво почалося 15 березня 2016 року.

У нового аеропорту буде чотири злітно-посадочні смуги, в рік він зможе приймати до 620 тисяч рейсів. Його проект передбачає, що пропускна здатність до 2025 року зможе скласти 72 мільйони осіб. Також до 2025 року новий аеропорт повинен обробляти до двох мільйонів тонн вантажів на рік.