Політика

У президента створили Раду з питань свободи слова та захисту журналістів

Також обрано тимчасовий склад ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президенті України.

В Офісі президента відбулися установчі збори з обрання членів ради з питань свободи слова та захисту журналістів при президенті, обраний тимчасовий склад ради, а після затвердження положення буде обраний постійний склад. Про це повідомляється на сайті глави держави.

Офіс президента представлятиме експерт інформаційного департаменту Максим Кречетов. Перше засідання ради має відбутися через два тижні.

За словами Кречетова, рада з питань свободи слова та захисту журналістів повинна сформулювати сучасний зміст поняття «свобода слова», а також займатися питанням саморегуляції журналістів і виробити принципи їхньої роботи.

«Це питання національної прес-карти, про яку говорять уже не перший рік. Тому що сьогодні кожен може надрукувати собі посвідчення співробітника ЗМІ. Повинні бути прописані єдині стандарти журналістики. Повинна бути формалізація редакційної політики кожної редакції, щоб факт порушення цих стандартів з боку власника, влади, самого журналіста можна було зафіксувати», — наголосив Кречетов.

Рада має також розглядати окремі проблемні випадки в діяльності журналістів та розробляти шляхи вирішення проблем. На засідання можна буде запрошувати народних депутатів і представників уряду, якщо такі випадки перебувають у сфері їхньої компетенції.

Раніше повідомлялося, що на Харківщині журналістів побили в прямому ефірі.

А в травні в Черкасах жорстоко побили журналіста Вадима Комарова. Він перебував у реанімації в комі, після чого помер.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net