Соціум

У Римі зажадали закрити занадто дороге кафе

кафеПравозахисники в Римі зажадали закрити кафе навпроти виходу з музеїв Ватикану, в якому туристам пред’явили рахунок 81 євро за два гамбургера і капучіно, повідомляє Інтерфакс з посиланням на місцевий портал Askanews.

«Товариство захисту прав споживачів у Римі вимагало серйозних штрафів для Caffè Vaticano після того, як туристи, які в ньому пообідали, виклали в інтернет чек на 81,4 євро за два гамбургера і дві чашки капучино», — пише портал.

Кафе вже давно славиться «аномальними» цінами для відвідувачів, майже всі відгуки про нього в інтернеті негативні. Мандрівники скаржаться на непомірні суми в чеках, погану їжу і навіть платний Туалетний папір у вбиралень.

«Все це завдає шкоди іміджу Риму в очах світової громадськості і туристів. Необхідно провести перевірку закладу, і, якщо звинувачення підтвердяться, накласти серйозні штрафи і закрити кафе», — цитує правозахисників Askanews.

Італійські кафе і ресторани не вперше стають героями негативних публікацій в ЗМІ через накрутку цін. Раніше у Флоренції гід, що супроводжує туриста з Тайваню, викликав поліцію через морозиво вартістю 25 євро / минулого року мандрівник заплатив 43 євро за дві чашки кави і дві маленькі пляшки води в кафе на площі Сан-Марко у Венеції. У тому ж районі групі японських мандрівників в ресторані принесли рахунок 1145 євро за три стейки і смажену рибу.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net