Соціум

У Румунії побудують перше «вертикальне село»

вертикальная деревняПроект «вертикальної села» вперше з’явився на румунському ринку нерухомості, передає ТАСС з посиланням на Digi 24.

Згідно з проектом Vox Vertical Village, в 10-поверховому будинку буде 120 квартир, в кожній з яких буде тераса площею 57 м. кв

Компанія Werk Property Group реалізує проект в Тімішоарі на заході країни. Комплекс намічено закласти в серпні цього року, а завершити будівництво в кінці майбутнього. Її спорудження обійдеться в €14 млн. 20% квартир вже продано.

Всього більше третини забудованої площі буде зайнято зеленими насадженнями і терасами. Намічено висадити понад 700 дерев, кущів та орнаментальних рослин. У комплексі облаштують внутрішній двір, будуть розташовуватися басейн, зал для прийомів, кінотеатр, спортзал, а також підземна та наземна парковки.

Проект Vox Vertical Village покликаний оновити міський стиль життя, вважає команда архітекторів і пейзажистів. «Вертикальне село», на їхню думку, об’єднає переваги проживання в сільському будинку з садом з високим рівнем зручності і безпеки.

«Цей проект призначений для людей з динамічним способом життя, які однак хочуть користуватися вдома спокоєм і комфортом», — сказав директор Werk Property Group Вірджіл Торноряну.

В основі концепції Vox Vertical Village лежать будуються по вертикалі азіатські будинку, які вміщують значну кількість мешканців і оснащені обладнанням останнього покоління. Перше в Європі будівля з «вертикальним садом» було побудовано італійським архітектором Стефано Борі в Мілані. Сьогодні багатоквартирні будинки, в структуру яких включені зелені насадження, є вже в Іспанії, Англії, Японії, Китаї і США.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net