Соціум

У соборі Паризької Богоматері 15 червня пройде перша після пожежі меса

Перша меса після пожежі в соборі Паризької Богоматері відбудеться 15-16 червня, повідомляє РИА Новости з посиланням на інтерв’ю настоятеля Нотр-Дама Патрік Шові в інтерв’ю тижневику Famille chretienne.

«Дата, яка була обрана — символічна. Це буде свято освячення собору, це означає, освячення вівтаря. Це дуже важливо зуміти добре дати зрозуміти світу, що роль собору-показувати славу Бога. Відсвяткувати причастя в цей день, навіть зовсім маленькою групою, це буде знаком цієї слави і цієї милості», — заявив Шові.

Найбільша в історії пожежа в соборі Паризької Богоматері сталася ввечері 15 квітня. Обрушився шпиль собору, полум’ям була охоплена несуча конструкція. Як повідомили пожежники, структура Нотр-Дама і головні твори мистецтва, так само як і зберігалися в соборі реліквії, вціліли. НП може бути пов’язано з реставраційними роботами.

Розслідування інциденту ведеться у зв’язку з ненавмисним заподіянням шкоди при загорянні. За словами прокурора, пріоритетною є версія про випадковий характер пожежі. Президент Франції Еммануель Макрон заявив про намір відновити Нотр-Дам за п’ять років. Свою допомогу в реставрації собору і зборі коштів на це запропонували міжнародні організації і великі компанії.