Соціум

У США чоловік відсидів майже 30 років за чуже вбивство

Американець провів 28 років у в’язниці за вбивство, якого не скоював, і в підсумку опинився на волі.

Про це повідомляє Lenta.ru з посиланням на Tulsa World.

48-річний Корі Атчісон зі штату Оклахома був відпущений 16 липня після того, як його визнали невинним у вбивстві Джейма Лейна в місті Талса в серпні 1990 року. Чоловік заявив, що не триматиме ні на кого образу, оскільки життя для цього занадто коротке. Він зазначив, що у нього є маленький онук, якого потрібно багато чому навчити, зазначає The Independent.

У рішенні суду наголошується, що спочатку поліцейські не виявили ніяких доказів причетності Атчісона до вбивства і все звинувачення будувалося тільки на словах очевидців. Суддя також висловила впевненість, що основний свідок звинувачення був примушений до давання неправдивих свідчень.

Зазначається, що в цілому кілька свідків відмовилися від своїх свідчень і заявили про тиск. Також були знайдені нові очевидці, які бачили ймовірного злочинця: його опис не відповідав зовнішності Атчісона. Крім того, суддя постановила, що до справи не мали відношення дані про злочинні банди в Талсі, у ній також було безліч непояснених деталей.

Прокурори мають намір оскаржити вердикт.

Атчісона заарештували у 20 років — за три місяці до народження дочки. Журі визнало його винним у вбивстві, він потрапив за ґрати в 1991 році. Поліція вказувала, що Лейн став жертвою пограбування і до справи були причетні члени місцевих банд.