Прогрес

У США на аукціон виставили перший у світі електромобіль

Раритетний автомобіль 1898 року вперше буде брати участь у торгах.

15 серпня на аукціоні Pacific Grove (США, штат Каліфорнія) вперше буде виставлено на продаж унікальний автомобіль. Один з перших в історії електромобілів Riker Electric був випущений ще в 1989 році та мав на той час неймовірні характеристики, інформує Ukr.Media.

Автомобіль міг проїхати на одному заряді акумулятора до 80 км. При цьому розганявся до 65 км/год. В той період такої швидкості не могли досягти навіть передові бензинові авто. Доказом тому служить одна з перших в США перегонів «безкінних екіпажів» в Брукліні в 1986 році. В ній електромобіль здобув перемогу.

Worldwide-auctioneers додає, що дітище новатора Ендрю Райкера було відзначено вищими нагородами на виставках в Charles River Park 1989 році, а роком опісля — в Парижі.

До того ж компанія встигла зробити не так багато Riker Electric. А в 1901 році її поглинув інший американський стартап, що спеціалізується на розробці електромобілів Electric Vehicle Company.

Примірник, який виставили на торги, був випущений в 1989 році. І хоча аукціонери не беруться робити прогнози щодо можливої вартості угоди, ціну набивати вони не соромляться. Кажуть, що машина зберегла первісний вигляд, досі жодного разу не продавалася, і на ній досі встановлений оригінальний номерний знак, виданий при реєстрації.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net