Прогрес

У США планують запустити супутник за допомогою надрукованої на 3D-принтері ракети

спутникВиготовити ракету-носій, всі частини якої вперше будуть створені за допомогою 3D-принтера, має намір американська компанія Relativity зі штаб-квартирою в Лос-Анджелесі (штат Каліфорнія). Як повідомив в четвер інтернет-портал Space.com, двоступенева ракета-носій Terran-1 повинна виводити на низьку орбіту 1250 кг корисного навантаження. Вартість одного пуску, за розрахунками, складе $ 10 млн, передає ТАСС.

За твердженням представників компанії, їм належить найбільший в світі 3D-принтер Stargate, здатний віддрукувати частини ракети протягом 60 діб. Stargate постійно поліпшується і діє все швидше за рахунок використання датчиків і системи автоматичного навчання, — відзначають представники компанії. — «Ми створюємо абсолютно новий тип виробництва».

Компанія вже підписала контракт на запуск канадського супутника Telesat, а також досягла домовленості про запуск у 2022 році супутника телекомунікаційної компанії з Таїланду.

Раніше, за даними порталу The Fabricator, компанія Relativity виготовила двигун для ракети Aeon-1, що складається з більш ніж 100 компонентів. Використання 3D-принтера дозволить виготовити ракету-носій всього з приблизно тисячі вузлів, в той час як при створенні ракети-носія звичайними методами число вузлів перевищує 100 тис.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net