Аналітика

У США розуміють роль Ірану для Вірменії — Пашинян

У США усвідомлюють роль Ірану для Вірменії, сказав прем’єр-міністр Нікол Пашинян в інтерв’ю вірменському журналу Франції Nouvelle d’Arménie. Про це повідомляє прес-служба глави уряду.

«Не хочу робити гучних заяв, але нашим дипломатам вдалося домогтися важливої ​​перемоги в цьому плані. Здається, наші американські партнери добре усвідомили це питання. Вони почали розуміти, що для Вашингтона Іран — це одне, а для нас — зовсім інше », — сказав Пашинян.

За його словами, про це свідчать і останні контакти з американською стороною. При цьому такий підхід не означає, що тим самим змінюється ставлення США до Ірану.

Пашинян зазначив, що на даний момент Вірменія не піддається тиску з боку США в питанні відносин з Тегераном.

«Але Вірменія, будучи сусідній з Іраном країною, є також частиною міжнародного співтовариства. Цим хочу сказати, що не існує однозначної, єдиного підходу, і я радий бачити, що американські колеги, цілком ймовірно, зрозуміли всю глибину контексту навколо Вірменії», — зазначив прем’єр.

Відносини між США і Іраном різко загострилися після того, як Вашингтон заявив про вихід з «ядерної угоди». Американська влада запровадила жорсткі економічні санкції і продовжують посилювати тиск. Заявлена ​​Вашингтоном мета — «зміна поведінки» Тегерана.

США також оголосили Корпус вартових Ісламської революції (КВІР) терористичною організацією. У відповідь на це Іран визнав Центральне командування збройних сил США (CENTCOM) терористичною організацією, а самі Сполучені Штати — «державою — спонсором тероризму».

Джерело: Sputnik