Соціум

У США створили сервіс для підроблення фотографій з відпустки

отпускВ американському штаті Небраска розробили сервіс з підробки фотографій з відпустки. Програма Fake A Vacation змінює фотографії так, ніби зображені на знімку побували на піщаному гавайському пляжі або на Ніагарському водоспаді, хоча насправді не залишали свого міста, повідомляє Esquire.

Сервіс дозволяє вибрати практично будь-яку знамениту локацію-Діснейленд, Лас-Вегас, Гранд-Каньйон та інші. Користувачі просто вибирають бажаний, але підроблений фон і накладають свої фотографії на нього. Мета такого сервісу — справити враження на передплатників в соціальних мережах і змусити їх заздрити «мандрівникам».

Середня тривалість обробки фотографій становить 72 години.

«Наш сервіс використовують, тому що іноді фактична відпустка обходиться занадто дорого, а іноді тому що хочуть змусити інших заздрити», — пояснює керівник відділу маркетингу Fake a Vacation Том Еда.

Недавнє дослідження, проведене туристичним сайтом Jetcost, показало, що близько 14% опитаних американців брехали про свою відпустку. Головною причиною своєї брехні вони називали бажання здаватися активними мандрівниками, щоб справити враження на кого-то.

«В умовах сучасного тиску соціальних мереж люди відчувають, що їм потрібно постійно доводити щось іншим. Але це життя, а не змагання, і те, що хтось каже, що він щось зробив, не означає, що ви повинні робити», — сказав представник Jetcost в інтерв’ю Fox News.

Источник: NEWS.am

Аспекты.net