Світ

У США з’явиться оборонна корпорація-гігант

Одні з найбільших оборонних та аерокосмічних підприємств США, United Technologies і Raytheon ведуть переговори про об’єднання, повідомляє РБК з посиланням на The Wall Street Journal.

Сукупна вартість компанії, яка може стати результатом угоди, може досягти близько $166 млрд. За даними Forbes, капіталізація Raytheon в 2019 році досягла $51,1 млрд. В компанії працюють 67 тис. осіб. Raytheon займає 304 місце в списку найбільших світових компаній за версією журналу, і 89 місце у списку публічних компаній США в 2018 році. Ця компанія входить в «велику трійку» виробників озброєння і військової техніки для армії США разом з Boeing і Lockheed Martin. Так, компанія виробляє зенітно-ракетні комплекси Patriot, обладнання для бомбардувальників B-1 Lancer і B-2 Spirit, ракети AGM-88 HARM і BGM-109 Tomahawk.

Капіталізація United Technologies в два рази більше — $118,1 млрд. Число співробітників — 240 тис. В списку найбільших світових компаній вона займає 78 місце. У США в 2018 році вона займала 34 місце. До складу компанії входять такі виробники, як Pratt & Whitney (турбореактивні двигуни для військових літаків і цивільних лайнерів), найбільший в світі виробник ліфтів, ескалаторів Otis, один з лідерів з виробництва кліматичних систем Carrier Corporation.

Точні умови угоди поки невідомі. За даними WSJ, з великим ступенем ймовірності більша частина акцій належатиме акціонерам більш великої United Technologies. Нове підприємство стане другою за величиною в світі аерокосмічною і оборонною компанією за обсягами продажів після Boeing. Її річний дохід може скласти більше $70 млрд. Главою об’єднаної компанії повинен стати голова правління United Technologies Грег Хейс. Посаду голови правління займе голова голова ради директорів і головний виконавчий директор Raytheon Томас Кеннеді.