Економіка

У США запустять локомотив на батарейках

Випробовування заплановано на 2020 рік, і повинні пройти на лінії Стоктон — Барстоу.

Дизельні тепловози скоро стануть історією, в США ось-ось з’являться локомотиви на батарейках. Американська залізниця BNSF збирається в 2019 році побудувати першу зарядну установку для такого транспорту (в Стоктоні), а з другої половини 2020-го — почати випробовування магістральних локомотивів з тяговими акумуляторними батареями. Заплановані поїздки по лінії Стоктон — Барстоу в Каліфорнії. Досить солідний пробіг, тим більше для такого ноу-хау — 560 кілометрів, інформує Ukr.Media.

Місце обрано не просто так. Влада Каліфорнії активно фінансує екологічні проєкти, особливо на транспорті. Борються з викидами в атмосферу при вантажних перевезеннях. Тільки на цей проєкт було виділено $22,6 млн.

Виробник нового агрегату — GE Transportation, що входить до складу компанії Wabtec. Перед тим як вирушати на маршрут новий локомотив буде заряджатися від базової установки на станції, а після цього — накопичувати енергію, яка викидається під час гальмування потяга.

У прототипі збираються використовувати літій-іонну тягову акумуляторну батарею приблизно з 20 тис. елементів. В майбутніх версіях локомотива збираються встановити батареї з більш ніж 50 тис. елементів.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net