Прогрес

У США зібрали космічний телескоп Джеймса Вебба за 10 млрд

Місія телескопа запланована на 2021 рік. Він буде виведений в космос ракетою-носієм Ariane 5.

Наступник космічного телескопа Hubble досяг ключової віхи в процесі будівництва. Усі елементи, які є складовими телескопа Джеймса Вебба (JWST), були вперше зібрані разом. Про це пише Space.com.

Попереду в нього кілька критичних випробувань, після яких, імовірно, послідує запуск на орбіту у 2021 році.

WST буде використовувати велике дзеркало і сучасні інструменти, щоб спробувати побачити світіння від найперших зірок, що випромінюють світло у Всесвіті.

Він також буде здатний вивчати нові планети, які на цей час виявляються за межами нашої Сонячної системи, і аналізуватиме їхню атмосферу на предмет потенційного життя.

Телескоп — це спільна робота американських (NASA), європейських (ESA) і канадських (CSA) космічних агентств. Вартість його створення становить 10 мільярдів доларів.

Ключове призначення апарата — спостереження у Всесвіті в інфрачервоному світлі. Телескоп має пористе дзеркало 6,5 метрів у діаметрі з площею збирної поверхні 25 кв. м. Фокусна відстань — 131,4 м.

У космос телескоп буде виведений важкою ракетою-носієм Ariane 5. Ця процедура запланована на 30 березня 2021 року.

Розміщений буде апарат на гало-орбіті в точці Лагранжа L2 системи Сонце-Земля. Це в 1,5 мільйона кілометрів від Землі в бік, протилежний Сонцю. Очікуваний термін роботи телескопа — не менше п’яти років.

Раніше повідомлялося, що комп’ютерний телескоп Hubble зробив видовищний знімок скупчення тисяч зірок.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net