Соціум

У Таїланді оголошена епідемія лихоманки денге

Департамент по контролю за захворюваннями оголосив у Таїланді епідемії лихоманки денге.

У Таїланді оголосили про епідемію лихоманки Денге. Про це повідомляє The Thaiger, інформує Ukr.Media.

«Департамент по контролю захворювань в п’ятницю оголосив про епідемію лихоманки Денге в цьому році. З 1 січня по 11 червня цього року вже зареєстровано 28 785 випадків та 43 випадки смерті від вірусу, що передається комарами», — пише видання.

Заступник генерального директора департаменту заявив, що кількість пацієнтів — вдвічі більше, ніж в середньому за п’ять років у випадках з лихоманкою Денге. Він додав, що ситуація в сусідніх з Таїландом країнах така ж, і приписує нинішню епідемію «нездатності контролювати ситуацію з личинками комарів».

У країнах Південно-Східної Азії — свої болячки, не знайомі українцям. Тому туристам слід бути обачними, мандруючи у все більш популярні азійські країни.

Лихоманка Денге, також відома як тропічна лихоманка, являє собою гостру вірусну інфекцію, переноситься москітом Aedes aegypti, який розмножується в застійних водоймах і є активним у світлу пору доби.

Особливий неспокій учених викликає та обставина, що за останні роки комар-збудник смертельно небезпечного захворювання мутував і навчився пристосовуватися не тільки до неприродного місця існування, але і до сучасних інсектицидів.

За даними Всесвітньої організації охорони здоров’я, рівень захворюваності лихоманкою Денге, який різко виріс за останнє десятиліття, дозволяє говорити про загрозу виникнення епідемії в більш, ніж 100 країнах світу.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net