Соціум

У Таїланді вводять обов’язкове страхування для туристів

Іноземці дуже часто їздять в цей регіон заради екстремальних видів спорту.

Вже в цьому році таїландські чиновники мають намір ввести для туристів обов’язкове страхування. Але поки що ці правила — на стадії пілотного проекту, і спершу почнуть діяти в провінції Накхоннайок. Річ у тім, що іноземці дуже часто їздять в цей регіон заради екстремальних видів спорту (рафтинг, скелелазіння, велоспорт та ін.), повідомляє місцеве видання Bangkok Post. Такі екстремали нерідко травмуються, тому чиновники переконані, що цю проблему потрібно вирішувати, інформує Ukr.Media.

Оформляти страховку туристи будуть на паспортному контролі (в імміграційних відділеннях) в аеропорту. Страхова премія складе, приблизно, 20 бат (більше ніж 17 грн), а гроші будуть направлятися в Таїландський фонд сприяння туризму. При нещасному випадку за страховкою постраждалим заплатять по 500 тис. бат (близько 430 тис. грн), а в разі смерті — 1 млн бат (860 тис. грн). Виплатити гроші обіцяють протягом місяця.

«Обов’язкове страхування для іноземців місцева влада вирішила ввести після серії нещасних випадків з туристами, зокрема через торішню аварію прогулянкового катера Phoenix на Пхукеті, коли загинуло 47 китайців. Страховка допоможе підняти довіру туристів до Таїланду», — пише видання. А китайців у Таїланді цінують, адже в минулому році в країні їх побувало 10 млн (понад 26% усіх прибулих).

Втім, бажання таїландських чиновників заробити на туризмі ще більше можна зрозуміти, адже на частку цієї індустрії сьогодні припадає майже 18% ВВП країни. Таким чином, місцева влада підрахувала, що в цьому році кількість туристів перевищить 40 млн, а, враховуючи страхові збори з кожного іноземця, виручка держави від їх внесків за страховку додатково складе 2,13 трлн батів (1,83 трлн грн).

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net