Men's & Women's

У Туреччині вагітну жінку роздягли до гола під час обшуку і піддали тортурам

У Туреччині вагітну жінку, заарештовану за звинуваченням у зв’язках з рухом ісламського проповідника Фетулли Гюлена, роздягли до гола під час обшуку і піддали тортурам. Про це повідомляє Stockholm Center for Freedom з посиланням на відомого правозахисника і адвоката Ерен Кескін.

Близько 30 000 чоловік, 10 000 з яких — жінки з усіх верств суспільства, опинилися у в’язниці після невдалої спроби державного перевороту в липні 2016 року з-за їх передбачуваного зв’язку з рухом Гюлена.

Турецький уряд звинувачує рух Гюлена в організації невдалої спроби перевороту 15 липня 2016 року і називає його «терористичною організацією», хоча Гюлен категорично заперечує причетність до спроби перевороту або будь-якої терористичної діяльності.

Кескін написала в Твіттері, що відвідала в’язниці, отримавши можливість поговорити з ув’язненими і дізнатися, що вони пережили у в’язниці.

«Як адвокатське бюро, ми зустрілися сьогодні з ув’язненою, яка постане перед судом за зв’язок з Гюлен. На п’ятому місяці вагітності її піддали груповому обшуку і тортури. Така «нульова терпимість» до тортур», — написала Кескін.