Світ

У Туреччині заявили про зростання ціни на F-35 після виключення з програми

Турецькі оборонні підприємства можуть випробувати тимчасові фінансові втрати після рішення США.

Вартість кожного американського винищувача п’ятого покоління F-35 після виключення Туреччини з програми зі його створення зросте на $7-8 млн. Про це сказав керівник Управління оборонної промисловості Туреччини Ісмаїл Демір, повідомляє ТАСС з посиланням на газету Yeni Safak у четвер, 18 липня.

«Турецькі оборонні підприємства можуть випробувати тимчасові фінансові втрати після рішення США, але промисловість після цього стане лише сильнішою. Компанії Туреччини зможуть компенсувати втрати, проте інші фірми зіткнуться зі збільшенням вартості кожної бойової одиниці на $7-8 млн», — сказав він.

Демір також додав, що «Туреччина не має наміру закуповувати іноземну оборонну техніку до тих пір, поки це не стане необхідністю».

Днями стало відомо, що Туреччина не зможе брати участь у програмі поставок американських літаків F-35 через покупку в РФ зенітних ракетних систем С-400.

При цьому в Пентагоні заявили, що фінансові втрати Туреччини від виключення з програми F-35 становитимуть близько 9 млрд доларів.