Прогрес

У Великобританії розробили браслет, який контролює емоції

Пристрій буде змінювати колір залежно від рівня емоційного збудження носія.

Інженери зі Школи обчислень і комунікацій Університету Ланкастера (Великобританія) розробили «розумний» браслет, який змінює колір, нагрівається, вібрує і стискає зап’ястя носія при зміні рівня його емоційного збудження. За словами творців пристрою, цей браслет допоможе пацієнтам з афективними розладами, такими як депресія і біполярний розлад, а також просто людям, страждаючим від раптових «недоречних емоцій (страх, тривога, гнів, злість і так далі), тримати свої почуття під контролем, інформує Ukr.Media.

При цьому «розумний» гаджет, створений з термочутливих, що реагують на температуру шкіри, матеріалів, абсолютно самодостатній: так, він не вимагає синхронізації, наприклад, зі смартфоном.

«Попередні роботи над схожою технологією були зосереджені на графіках і абстрактної візуалізації біосигналів на мобільних і веб-інтерфейсах. Однак ми зосередилися на пристроях, які надіваються на руку і працюють не тільки за допомогою візуальних сигналів, але також можуть відчуватися через вібрацію, відчуття «затягування» і тепла. При цьому не потрібен доступ до інших програм. Наші прототипи надають дані в режимі реального часу», — розповів Мухаммед Умайр, один з авторів розробки.

Під час випробувань добровольці носили браслети протягом 8-16 годин: вони грали, спілкувалися з іншими людьми, працювали, сміялися, відпочивали, дивилися фільми, відчували страх, здивування — загалом, весь спектр емоцій, присутніх в повсякденному житті. Між тим датчик, щільно прилеглий до зап’ястя, стежив за зміною почуттів шляхом вимірювання електричної активності шкіри і подавав сигнали.

Як підкреслив Умайр, завдяки браслету учасники тестів почали звертати увагу на свої миттєві емоційні реакції, розуміли, коли їх настрій змінювався дуже різко, при цьому вони могли усвідомлювати й аналізувати причини цих змін.

Інженери мають намір провести додаткові тести, щоб краще вивчити матеріали, що використовуються, модернізувати пристрій і знайти для нього найвигідніше дизайнерське рішення.

У травні вчені з Массачусетського технологічного інституту повідомили про створення рукавички, яка допоможе людям з протезами відчувати об’єкти.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net