Прогрес

У Великобританії створили концепт екологічного транспорту

Це рішення в стилі розкішних районів Дубая і Саудівської Аравії для ділових пасажирів і туристів.

Кас Дамен, випускник Королівського коледжу мистецтв (Royal College of Art), уявив собі, як виглядатиме водний транспорт у 2030 році з нульовим рівнем викидів, та створив концепт — Hydropace. За його словами, це щось середнє між гоночним катером на підводних крилах, який піднімається вгору по воді при досягненні певної швидкості, і швидкісним поїздом Shinkansen, який використовують в Японії, інформує Ukr.Media.

Повністю автономний і працює на електриці, водний транспорт послужить як чиста та швидка альтернатива перевантаженим автомагістралям. Він зможе досягати швидкості понад 100 кілометрів на годину завдяки електроживленню від електромережі. У кожному корпусі планується зробити повітропровід, що працює за допомогою інтегрованих електричних двигунів.

Цей автомобіль не вимагає втручання людини для управління і не потребує будь-яких кермових пристроїв.

Отже, передня частина кабіни не зайнята простором для водія і керма, що робить інтер’єр більш просторим. Площа салону — близько 40 квадратних метрів, в ньому зможуть розміститися до 20 пасажирів, включаючи двох членів кабіни екіпажу.

Скляне вікно у формі міхура виступає в якості даху транспортного засобу, щоб забезпечити великий панорамний вид на околиці, а також створити відкритий внутрішній простір з природним світлом.

Кожне посадкове місце оснащене повністю прозорим екраном, яким пасажир може керувати за допомогою сенсорної панелі, інтегрованої в дизайн столу. На думку автора концепту, це допоможе діловій людині в дорозі.

В автомобілі також є ванна і кухня для персоналу, розташована в задній частині салону.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net