Економіка

У Великобританії тривають проблеми з інвестиціями на тлі тривалої Brexit-a

500 евроНевизначеність у зв’язку з тривалим процесом виходу Великобританії з Євросоюзу продовжує негативно позначатися на британській економіці в вигляді зниження інвестицій, пише vestifinance.ru.

Дана ситуація буде тривати до тих пір, поки Великобританія не вийде з ЄС, — з таким прогнозом експерти Goldman Sachs виступили в клієнтської записці під назвою «Brexit — симптоми абстиненції», заявивши про ризики збереження знижених рівнів інвестицій і слабких показників продуктивності праці в британській економіці в зв’язку з відкладеним виходом з ЄС.

В клієнтської записці Goldman Sachs відзначається, що в британській економіці протягом декількох років зберігаються «побічні ефекти» у вигляді скорочення інвестицій. За оцінками аналітиків, Британія фактично вже випробувала на собі негативні наслідки «розлучення» з Євросоюзом, незважаючи на те що він ще до кінця не оформлений.

Сукупне зростання інвестицій британських компаній з моменту проведення референдуму в червні 2016 р зараз склав лише 0,3%. При цьому 2018 році став першим роком для Великобританії за останні 50 років, коли інвестиції компаній скорочувалися протягом кожного кварталу без рецесії в економіці.

За прогнозами Goldman Sachs, знижений рівень інвестицій призведе до загострення «хронічного відставання» Великобританії від інших розвинених країн в плані продуктивності праці.

Базовим прогнозом банку як і раніше залишається вихід Великобританії з Євросоюзу, але при цьому в угоду щодо виходу з ЄС, на думку експертів, «будуть внесені зміни». У Goldman Sachs також прогнозують зростання активності в британській економіці в 2020 р в разі дозволу поточної ситуації.

Источник: ARKA

Аспекты.net