Men's & Women's

У Вірменії засумнівалися в здатності Азербайджану забезпечити безпеку Мхітаряна

Віце-президент Федерації футболу Вірменії Армен Меликбекян засумнівався в тому, що Азербайджан міг повною мірою гарантувати безпеку півзахисника «Арсеналу» Генріха Мхітаряна в Баку.

29 травня в азербайджанській столиці пройде фінальний матч Ліги Європи між лондонськими «Арсеналом» і «Челсі». Раніше керівництво «Арсеналу» і сам Мхітарян заявили, що Вірменський півзахисник пропустить цю гру з міркувань безпеки, зважаючи на напружені політичні відносини між Вірменією і Азербайджаном.

Як передає soccernews.ru в інтерв’ю CNN Меликбекян заявив, що за наявною інформацією, Мхітаряну «порадили» не демонструвати прапор Вірменії в Баку в разі перемоги «Арсеналу» у фіналі.

«Це неприйнятно. Як ви пам’ятаєте, Генріх був з прапором після закінчення фіналу Ліги Європи, що відбувся в 2017 році в Стокгольмі. Якщо ми говоримо про безпеку, то це стосується також тих випадків, коли збираєшся демонструвати прапор», — сказав Меликбекян.

Раніше повідомлялося, що Азербайджан відмовляється видавати візи уболівальникам з вірменським корінням або прізвищами, схожими на вірменські, навіть незважаючи на громадянство європейських країн.

У МЗС Вірменії цю ситуацію охарактеризували як прояв расизму, зазначивши, що вірменська сторона підніме це питання перед міжнародними партнерами.

У 2015 році Мхітарян під час виступів за дортмундську «Боруссію» не брав участі у виїзному матчі Ліги Європи проти азербайджанської «Габали» (3:1) з міркувань безпеки. У цьому сезоні півзахисник пропустив гру групового турніру проти «Карабаху» (3:0), яка пройшла в Баку.