Men's & Women's

У Вірменії жінки зможуть забороняти чоловікам грати на тоталізаторах і навпаки

Жінки у Вірменії зможуть, керуючись законом, забороняти надмірно азартним подружжю грати на тоталізаторах. На цю обставину вказав в ході слухань у парламенті один з авторів законопроекту про обмеження роботи тоталізаторів і букмекерських компаній Ален Симонян.

Поправки в закон «Про азартні ігри, ігри з інтернет-виграшем і гральних будинках» припускають посилення умов організації лотерей і азартних ігор, експлуатації ігрових автоматів і тоталізаторів. Казино повинні будуть переїхати в Цахкадзор, Севан, Джермук і Мегрі протягом 1,5 року, а ігрові автомати повинні бути прибрані у десятиденний термін після прийняття закону.

«Організація лотерей за допомогою апаратів, інтернет-тоталізаторів здійснюється по всій території країни. Велика частина знаходиться в густонаселених районах, надаючи негативний вплив на суспільство, спокушаючи громадян», — сказав один з авторів законопроекту Ален Симонян.

Згідно із законопроектом, один з подружжя може в судовому порядку заборонити іншому заходити в ігрову залу.

«Майно подружжя вважається спільним. Якщо, наприклад, чоловік продає квартиру, то це і її майно. Заборона накладається в судовому порядку», — зазначив Симонян.

Крім того, на гру вводиться і віковий ценз в 21 рік. Практично виключається можливість для готівкових угод.

«Онлайн-сфера має свої проблеми, але ми від неї втекти не можемо, не можемо обмежити», — зазначив Симонян.

Він зазначив, що проект два рази отримував позитивний висновок з боку уряду, можливий негативний ефект для бюджету мінімальний.

По частині обмежень на гру в онлайн-режимі з Симоняном не згоден колега по фракції «мій крок» Бабкен Тунян.

«Ми це зробимо. Протягом 1,5 року ми розробимо пакет заходів, що обмежують можливість робити ставки онлайн. Вже є пропозиції, але потрібно їх врівноважити», — сказав Тунян.

Торкаючись питання відстрочки по ігрових автоматах (власники просять дозволити використовувати їх на території букмекерських точок протягом 1,5 років — до набрання всіх пунктів закону в силу – ред.), Тунян зазначив, що рішення поки не прийнято.

Закон увійде в силу в листопаді 2020 року. Але це не стосується автоматизованих апаратів на газозаправках, які повинні бути вилучені через 10 днів після прийняття законопроекту. Їх, за словами, Симоняна у Вірменії налічується близько тисячі.

29 травня група працівників букмекерських контор перекрила проспект Баграмяна в центрі Єревана, біля будівлі парламенту Вірменії, вимагаючи перегляду законопроекту, що посилює умови діяльності цих компаній. Учасники акції протесту погодилися на переговори з будь-яким представником законодавчої влади, за винятком депутата від блоку «Мій крок», віце-спікера парламенту Олена Симоняна.

Зазначимо, що учасникам мітингу вдалося зустрітися з головою парламентської комісії з економічних питань Бабкеном Туняном, який, за словами глави компанії «Goodwin» Саркіса Микаеляна, обіцяв врахувати їх пропозиції і, можливо, допустити використання гральних апаратів у букмекерських точках (перевезення апаратів з території газозаправних станцій вони вже почали).