Соціум

У водійське посвідчення будуть вписувати групу крові

Така інформація буде прикріплена до нових документів під час обміну, заміни, відновлення або отримання прав.

В Україні у нових посвідченнях водія буде вказуватися група крові та резус-фактор. Така інформація буде прикріплена до нових документів під час обміну, заміни, відновлення або після успішної здачі іспитів під час отримання прав. Про це повідомляє Головний сервісний центр МВС у Facebook, інформує Ukr.Media.

Як зазначається, що звернувшись в сервісний центр МВС за:

послугою обміну, заміни або відновлення водійського посвідчення
після успішної здачі іспитів на право керування транспортним засобом
Громадянин отримує посвідчення, в якому обов’язково зазначаються його група крові та резус-фактор. Відзначається, що адміністратор сервісного центру МВС вносить цю інформацію в новий водійський документ на основі даних, зазначених у медичній довідці 083/о.

«Дана довідка належить до комплекту документів, які громадянин обов’язково надає сервісного центру МВС для отримання вищезазначених адміністративних послуг», — повідомили в сервісному центрі.

Більш того, нововведення запрацювало 19 жовтня 2019 після набрання чинності відповідної постанови Кабінету міністрів.

Нагадаємо, в Україні набули чинності нові правила видачі водійських прав. Як зазначається, заходи забезпечують зменшення адміністративного тиску у сфері підготовки водіїв транспортних засобів, що спрощують процедуру акредитації закладів, удосконалюють процедуру отримання та обміну водійського посвідчення.

Також в Україні водії з правами старого зразка, наприклад, радянського, не зможуть скористатися сервісом, який дозволяє згенерувати електронне посвідчення. Навіть більше, заступник міністра внутрішніх справ Сергій Гончаров відзначив, щоб водій зміг скористатися цим сервісом, потрібно згенерувати електронне посвідчення.

Для цього, у свою чергу, в базах даних МВС має бути оцифроване зображення обличчя.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net