Світ

У Японії з’ясували, звідки взявся «урановий стрижень»

Міністерство економіки, торгівлі і промисловості пообіцяло надалі більш ретельно і обережно маркувати такі засоби унаочнення.

Знайдений в листопаді на півдні Японії циліндр з маркуванням про урановий паливний стрижень — це навчальний експонат, подарований одній зі шкіл. Про це повідомляє газета Ryūkyū Shimpō з посиланням на заяву Міністерства економіки, торгівлі і промисловості країни в середу, 4 грудня.

Відомство роз’яснило, що у 2002-2006 роках розподілило по школах близько 10 тисяч таких наочних предметів, покликаних допомогти дітям краще розібратися в проблемах атомної енергетики. Вони не містять радіоактивної речовини.

Як повідомлялося, 19 листопада перехожий виявив циліндр з написом по-японськи «урановий паливний стрижень» на морському березі невеликого курортного острова Міяко, який входить у найпівденнішу японську префектуру Окінава. Знахідка викликала паніку, а влада негайно скерувала до місця знахідки групу фахівців японських сил самооборони. Вони провели заміри і не виявили ознак підвищеної радіації.

Влада довгий час не могла відповісти на питання, звідки взявся цей муляж, який відправили в Токіо на вивчення. У префектурі Окінава, на відміну від інших районів Японії, атомних станцій немає.

Міністерство економіки, торгівлі і промисловості у зв’язку з цим офіційно пообіцяло надалі більш ретельно і обережно маркувати таке навчальне унаочнювальне приладдя.

Раніше повідомлялося, що в Японії будівельний кран впав на другий енергоблок АЕС Такахама і басейн з відпрацьованим ядерним паливом. Причиною інциденту став сильний вітер.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net