Політика

У Зеленського прокоментували можливі зміни закону про Київ

У партії Слуга народу розробили зміни до законодавства, що стосуються столиці, однак, вони не є першочерговими.

Питання про внесення змін до закону Про місто-герой столицю України Київ не варто в числі першочергових ініціатив, які будуть запропоновані на розгляд Верховної Ради IX скликання. Про це на брифінгу заявив представник президента в парламенті Руслан Стефанчук, повідомляє Інтерфакс Україна.

«Кількість законодавчих ініціатив від партії Слуга народу перевалила за 300… Там є різні напрацювання, в тому числі і питання, пов’язані з переформатуванням напрямків, які стосуються столиці — міста-героя Києва, але питання в тому, коли воно буде, в якому форматі воно буде — це питання дискусії в парламенті… На все свій час», — сказав Стефанчук.

Він нагадав, що в числі першочергових законопроектів — внесення змін до Конституції України в частині зняття депутатської недоторканності, внесення змін до Регламенту роботи Верховної Ради.

Стефанчук також зазначив, що Верховна Рада повинна запропонувати нову систему про нормативно-правові акти, і, нарешті, прийняти закон України про нормативно-правові акти і запропонувати план законопроектної роботи Верховної Ради.

Нагадаємо, сьогодні прем’єр-міністр Володимир Гройсман запропонував прийняти новий закон про столицю України, в якому будуть прописані положення про мера і глави ОДА. Про це він сказав після того, як стало відомо, що Кабмін не має наміру розглядати звільнення мера Києва Віталія Кличка.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net