Політика

Участь Трампа в саміті «Великої сімки» під питанням

Президент США Дональд Трамп не підтвердив, що візьме участь у саміті «Великої сімки», який відбудеться у французькому місті Біарріц в серпні, повідомляє Reuters з посиланням на французького чиновника.

Зустріч міністрів закордонних справ G7, що відбулася в Британі раніше в цьому році була затьмарена рішенням держсекретаря США Майка Помпео не брати участь в ній, що підкреслило наскільки складним стало досягнення взаєморозуміння між союзниками на щорічному саміті G7.

Поряд зі Сполученими Штатами, Францією і Великобританією в групу входять Японія, Німеччина, Італія, Канада і Європейський Союз.

Напередодні Трамп зустрічався з президентом Франції Еммануелем Макроном, прибувши у Франції у зв’язку з річницею висадки союзників у Нормандії під час Другої світової війни.

У Макрона і Трампа складні відносини у зв’язку з розбіжностями з приводу одностороннього підходу Вашингтоні до торгівлі, зміни клімату та ядерної угоди з Іраном.

У четвер Трамп говорив про «видатні» відносини, Макрон описував їх зв’язок як «надзвичайно міцну».

Проте все ще незрозуміло, чи візьме Трамп участь у саміті G7 цього року,

«Вам потрібно запитати його (Трампа). Для нас важливо, щоб він був в Біарріце, і ми сподіваємося, що він буде там », — сказав чиновник.

У 2018 році Трамп провалив зусилля інших лідерів виступити єдиним фронтом, покинувши зустріч передчасно, відмовившись підписати спільне комюніке і розкритикувавши канадського господаря зустрічі.