Політика

Україна домовилася про постійний безвіз зі ще однією країною

Безвізовий режим між Україною і Північною Македонією відтепер не буде щороку продовжуватися, оскільки діятиме на постійній основі.

Україна і Північна Македонія підписали угоду про безвізовий режим між двома країнами, який діятиме на постійній основі. Про це повідомила послиня України в Північній Македонії Наталія Задорожнюк на своїй сторінці у Facebook.

«Сьогодні разом з міністром закордонних справ Республіки Північна Македонія Ніколою Дімітровим від імені уряду України підписала надзвичайно важливу міжурядову угоду про безвіз на постійній основі. Більше немає необхідності пролонгувати існуючу угоду щороку. Працюємо далі!» — написала вона.

Угода дозволяє громадянам двох країн з біометричними паспортами в’їзд, транзит або короткострокове перебування протягом 90 днів у 180-денний період.

«Очікується, що ця угода зробить особливий внесок у подальшу активізацію співпраці, особливо в економічній сфері, шляхом сприяння діловим зв’язкам і контактам між двома країнами, а також розвиток туризму», — заявили в МЗС Північної Македонії.

Раніше безвіз між Україною і Північною Македонією мав тимчасовий характер. Відповідні угоди підписувалися на рік.

Раніше повідомлялося, що безвіз в Україну для громадян Північної Македонії почав діяти ще в березні.

Нагадаємо, Колишня Югославська Республіка Македонія 12 лютого змінила назву, офіційно ставши Північною Македонією.