Політика

Україна прагне знизити терпимість до домашнього насильства

Вже на початку року планується важливий крок у протидії насильству — мова про створення цілодобового колл-центру.

Близько 70% українських дівчат і жінок стикалися з проявами насильства, заявила міністр соціальної політики Юлія Соколовська під час саміту ICPD25 в Найробі, повідомляє УНН.

Так, у столиці Кенії завершився глобальний саміт з питань народонаселення і розвитку ICPD25, на якому 170 країн, серед яких і Україна, прийняли на себе сміливі зобов’язання щодо перетворення світу шляхом припинення материнської смертності, незадоволеної потреби в плануванні сім’ї, насильства відносно жінок і шкідливих практик відносно жінок і дівчат до 2030 року.

Зобов’язання України озвучила міністр соціальної політики України Юлія Соколовська.

«Україна прагне знизити терпимість до домашнього насильства, що дозволить виявити всі випадки та ефективно на них відреагувати. Близько 70% українських дівчат і жінок стикалися з проявами насильства», — зазначила Соколовська.

Вона також повідомила, що вже на початку року планується важливий крок у протидії насильству — мова про створення цілодобового колл-центру з питань протидії торгівлі людьми, запобігання і протидії домашньому насильству та Єдиного державного реєстру випадків домашнього насильства та насильства за ознакою статі.

Відзначимо, що в цьому році відзначають 25-у річницю з дня проведення Міжнародної конференції з питань народонаселення і розвитку (International Conference on Population and Development — ICPD) в Каїрі, де 179 країн прийняли Програму дій, яка мала на меті розширити можливості жінок і дівчат заради них і заради їх сімей, громад і нації.

Нагадаємо, стало відомо, скільки українських дітей страждають від сексуального насильства.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net