Соціум

Україна стала одним з головних постачальників лікарів для Чехії

Приплив українських лікарів у Чехію спричинений гіршим станом медицини в них на батьківщині, однак у Празі ситуацію вважають вигідною для себе.

Серед лікарів-іноземців, які працюють у Чехії, найбільше медиків зі Словаччини, України і Росії. Про це в неділю, 14 липня, повідомляє Радіо Прага.

«За даними Лікарської палати Чехії, на цей час у країні працюють понад 3200 лікарів, які отримали диплом за кордоном, в основному зі Словаччини, України і Росії. Далі йдуть Польща і Білорусь», — йдеться в повідомленні.

На думку члена Лікарської палати Міхала Сойки, приплив лікарів з цих країн спричинений гіршим станом медицини в них на батьківщині.

«Ми виходимо з того, що ці фахівці вивчать чеську мову і залишаться тут. Головне, щоб ми не стали перевалочною станцією, через яку вони поїдуть до Німеччини чи Австрії», — цитує експерта Радіо Прага.

У зв’язку з цим наголошується, що при проходженні апробації лікарі-іноземці повинні, окрім іншого, підтвердити своє знання чеської мови.

Нагадаємо, Чехія подвоїла квоту на робочі візи для українців. Досі кількість нових працівників, які могли протягом одного року приїхати для працевлаштування в Чехію, становила 19,6 тисячі.

Як повідомлялося, що українці становлять 80% нелегальних працівників у Чехії.