Політика

Україна виконала Угоду про асоціацію з ЄС на 44%

Україна наближається до виконання половини завдань щодо Угоди про асоціацію з Європейським союзом.

Україна виконала зобов’язання відповідно до Угоди про асоціацію з Європейським союзом на 44%. Про це заявила віцепрем’єр-міністр України з питань європейської і євроатлантичної інтеграції України Іванна Климпуш-Цинцадзе під час презентації звіту за час роботи в уряді, передає УНН.

«Я рада, що на цей момент ми можемо говорити про те, що за 2018 рік ми, наприклад, маємо 56% виконання угоди. На цей момент, щонайменше на кінець першого кварталу року, це 44% виконання угоди за всі роки її функціонування», — сказала вона.

Віцепрем’єр зазначила, що Україна наближається до виконання половини завдань щодо Угоди про асоціацію. Крім того, на її думку, держава мала всі шанси принаймні на початку року прискорювати процес їхнього виконання.

«Якраз, на жаль, вибори і політична турбулентність загальмовують цей процес, так як ні у ВР не приймаються зараз законопроєкти і є певне розфокусування, і в роботі уряду так само — через цю невизначеність того, як надалі розвиватимуться події. Тому я думаю, на цей рік ми втратимо темп, і це пов’язане з тим, що ми маємо таку політичну ситуацію», — додала вона.

Нагадаємо, станом на початок жовтня 2018 року Україна не прийняла 50 євроінтеграційних законів, необхідних для імплементації Угоди про асоціацію з ЄС. Лише сім законів були прийняті в цілому, повідомила перший віцеспікер Верховної Ради Ірина Геращенко.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net