Соціум

Українці на продукти витрачають більшу частину зарплати

А ось на охорону здоров’я витрачається набагато менше грошей.

Державна служба статистики опублікувала дані про щомісячні витрати українців і вони невтішні — майже всі свої гроші українці витрачають на харчові продукти, безалкогольні напої та алкоголь, а ось на здоров’я витрачається мізерна сума, інформує Ukr.Media.

Згідно з даними дослідження Держстату, в середньому домогосподарство в Україні витрачає в місяць 3592 грн на харчові продукти та безалкогольні напої, ще 103,87 грн воно витрачає на алкогольні напої, а на тютюн 180 грн на місяць. Крім того, 408 грн українські домогосподарства витрачають на товари та послуги з охорони здоров’я, 361 грн — на транспорт.

На одяг і взуття в домогосподарствах йде 467 грн на місяць, ще 1719 грн українці витрачають на оплату житла, комунальні послуги та продукти. На відпочинок і культуру в сім’ї йде в середньому 140 грн, на освіту — 121 грн., а на ресторани та готелі — 173 грн.

Реальна заробітна плата у липні 2019 році в Україні зросла на 9,5% у порівнянні з липнем минулого року і на 2,4% у порівнянні з минулим місяцем.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net