Політика

Українці незадоволені непрофесіоналізмом нардепів — опитування

Відразу після виборів непрофесіоналізмом депутатів навіть імпонував громадянам, але зараз 41% респондентів вважають це негативом.

Українці в листопаді 2019 року переважно негативно ставляться до того, що більшість народних депутатів, обраних на виборах до Верховної Ради в липні 2019 року, ніколи не займалися політикою. Про це свідчать дані останнього опитування, сказала на прес-конференції директор фонду Демократичні ініціативи Ірина Бекешкіна, передає РБК-Україна.

За даними опитування, 41% респондентів вважають відсутність досвіду депутатів негативом, позитивом — істотно менше (24%), а на думку 26% це може бути і позитивом, і негативом, залежно від того, чи будуть ці депутати вчитися і залучати кваліфікованих фахівців.

Бекешкіна нагадала, що відразу після виборів, в серпні 2019 року, думки виборців були істотно іншими: негативом відсутність політичного досвіду у новообраних депутатів вважали лише 25%, 35% оцінювали це, навпаки, як позитив, а 26%, як і зараз, бачили можливості як позитиву, так і негативу.

У цілому в суспільстві немає одностайності в оцінці формування однопартійної більшості у Верховній Раді, підтримують такий формат 40% і не підтримують рівно стільки — 40%.

Водночас більшість громадян не задоволені тим, як працює зараз Верховна Рада — 47%, проти 34% тих, кого робота Верховної Ради задовольняє (45,5%).

Опитування було проведено Фондом Демократичні ініціативи спільно з Київським міжнародним інститутом соціології з 4 по 19 листопада 2019 року по всій Україні за винятком окупованих Росією територій. В результаті польового етапу було зібрано 2041 анкету. Теоретична похибка вибірки не перевищує 2,3%.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net