Економіка

Українцям все частіше продають підроблене вершкове масло

Такий продукт за складом нагадує маргарин та виробляється на неіснуючих заводах.

Держпродспоживслужба стала частіше виявляти на полицях українських магазинів фальсифіковане вершкове масло. В одних випадках замість нього українцям продають продукт з перевищенням окремих показників, в інших — масло, вироблене на неіснуючих заводах. Про це повідомила прес-служба відомства на своєму сайті, інформує Ukr.Media.

Зокрема, днями інспектори Житомирської області перевірили в одному з магазинів кілька зразків масла. І з’ясували, що продукт торгової марки «Терен Про» не відповідає вимогам щодо вмісту метилових ефірів жирних кислот — ці речовини є основним компонентом біодизельного палива. До того ж, ревізори так і не змогли виявити потужності виробника в держреєстрі.

А в магазинах Вінницької області продавали масло «Карпатське», яке, судячи з маркування на упаковці, було вироблено на Коломийському молочному заводі. На пачках навіть вказали точну адресу фабрики. Перевірка ж показала, що такого підприємства не існує в природі.

Трохи раніше експерти відомства під час перевірки в Кіровоградській області забракували ще три зразка продукції, названої вершковим маслом. Причому один з них був виявлений в дитячому саду.

Масло торгових марок «Селянське» (виробник «Вівальді Д»), «Вершкова долина» (виробник Старокостянтинівський молочний завод), а також ваговий продукт виробництва «Хеппі мілк плюс» не відповідали вимогам до триглицеридному складу молочних жирів, що розцінюється як фальсифікація та порушує законодавство про безпечність та якість продуктів харчування.

А масло останнього виробника, зразки якого ревізори, до речі, взяли в дитячому саду, ще й не відповідала вимогам за мікробіологічними показниками. Останнє, втім, може бути пов’язане з порушенням температурного режиму зберігання, додали в Держпродспоживслужбі.

І ще раз попросили українців проявляти пильність, купуючи масло, особливо на стихійних ринках. А також уважно вивчати маркування на упаковці. І в разі підозр, звертатися в обласне представництво Держпродспоживслужби.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net