Економіка

Українські мобільні оператори знизили комісію на грошові перекази

Провідні мобільні оператори України домовилися про зниження комісії за грошові перекази.

Українські мобільні оператори «Київстар», «lifecell» і «Vodafon Україна» заявили про спільну домовленість про зниження комісії за переказ коштів до 0,5% до кінця поточного року, інформує Ukr.Media.

Про це заявили в прес-службі компанії «Vodafon Україна».

«Завдяки співпраці трьох компаній, ми зробили те, чого ще не було на нашому ринку — українцям стало зручно і вигідно переводити гроші друзям і близьким. Мобільні перекази вже надзвичайно популярні у користувачів нашого мобільного гаманця, який тепер називається SharPay — за два роки сервісом скористалися понад 420 тис. клієнтів», — розповіли в «Vodafon Україна».

У компанії розповіли, що переклади можна буде здійснити за допомогою USSD-запитів, сайтів операторів, а також у програмах «Смарт-Гроші» («Київстар») та SharPay («Vodafon Україна»), яке раніше мало назву VodafonPay.

Як розповіли в прес-службі мобільного оператора, для того, щоб зробити переказ тепер не потрібно вводити 16-значний номер банківської картки одержувача. Для переказу коштів достатньо вибрати в телефонній книзі потрібний контакт і зробити переказ за допомогою зазначених вище додатків або на сайті paycell.lifecell.ua.

Гроші на мобільних рахунках тепер можна буде використовувати для оплати понад 2 тисяч різних сервісів в додатках SharPay, «Смарт-Гроші» і Paycell.

Прокоментували домовленість і в компанії «Київстар». Голова департаменту мобільних фінансових послуг компанії Сергій Коптик назвав новий сервіс доступною альтернативою банківським переказам.

Як повідомляється, домовленість трьох українських мобільних операторів є результатом вивчення ініціативи НКРЗІ щодо заборони списування грошей з рахунків абонентів без підтвердження.

Раніше повідомлялося, що мобільним операторам заборонили списувати гроші з рахунків абонентів без підтвердження.

Джерело: UkrMedia

Аспекты.net