Men's & Women's

Українського велогонщика зробили капітаном команди на Вуельті

На Марка Падуна працюватимуть у команді.

Українець Марк Падун названий капітаном команди Bahrain-Merida на майбутній Вуельті, яка стартує 24 серпня.

Спочатку команда планувала зробити ставку на італійця Доменіко Поццовіво, але він більше тижня тому потрапив в аварію під час тренування, зіткнувшись з автомобілем. Спортсмен отримав безліч серйозних травм і поки що про його виступи не йдеться.

«Марк буде нашим гонщиком генеральної класифікації. Це відмінна можливість для такого молодого талановитого велогонщика, який демонструє хорошу форму і бажання взяти на себе відповідальність», — свідчить повідомлення команди.

23-річний Падун до цього лише раз брав участь у гранд-турі — на торішній Вуельті, де на 12-му етапі став третім, але закінчив гонку 17-м через погане самопочуття.

Нагадаємо, місяць тому Марк вперше в кар’єрі виграв не тільки етап, але і загальний, і молодіжний заліки Adriatica Ionica, гонки європейського туру в Італії.

Останній раз «синьо-жовтим» довіряли роль лідера на гранд-турах ще в 2007 році, коли на Джиро нашого Ярослава Поповича розганяла команда Discovery Channel, але Ярослав тоді зійшов на 12-му етапі після двох падінь.

Джерело: korrespondent.net

Аспекты.net