Соціум

Українську класичну музику представили в Єревані

У Єревані відбувся концерт піаніста Айка Мелікяна за підтримки Спілки вірмен України, про це повідомляє AnalitikaUA.net з посиланням на прес-службу Спілки вірмен України.

Виступ присвячений українським класичним композиціям в рамках авторської серії світової фортепіанної музики «1900+».

З 2009 року у Вірменії організовано 15 концертів, присвячених музиці 20-го і 21-го століття французьких, японських, польських, російських, швейцарських, американських, німецьких, прибалтійських, італійських, чеських, бразильських, грецьких, аргентинських і болгарських композиторів.

16-й концерт серії був присвячений українській музиці. В одному з найбільших музеїв Єревана прозвучали значущі композиції з українського культурного надбання, зокрема твори Миколи Лисенка, Левка Ревуцького, Валентина Сильвестрова, Ігоря Шамо та інших відомих композиторів XIX-ХХІ століть.

На заході були присутні дипломати, відомі громадські та культурні діячі.

Айк Мелікян — знаменитий вірменський піаніст і композитор, який отримав звання заслуженого артиста Вірменії всього в 33 роки. Головне напрям його творчості — своєрідні інтерпретації творів класиків і сучасних композиторів. Цікаво, що саме його гра звучить в документальному фільмі «Параджанов» 2013-го року.

По завершенні концерту Айк Мелікян і продюсер Алекс Плато були нагороджені грамотами Спілки вірмен України за вагомий особистий внесок у розвиток української культури у Вірменії.

Як відомо, Союз вірмен України проводить активну роботу в напрямку популяризації національних історичних цінностей. Глава САУ Вілен Шатворян зазначив виданню, що організація робить все можливе для зміцнення українсько-Вірменських відносин.